האם ייתכן שבעקבות פרסום פוסט או סטטוס ברשתות החברתיות יהיה המעסיק רשאי לפטר את העובד? מתי ובאילו נסיבות ייחשב הפרסום כלשון הרע והאם יש הבדל בין עובדים במגזר הפרטי לבין עובדים במגזר הציבורי? על כך במאמר שלפנינו.

עובד שפרסם סטטוס או פוסט מסוים שפגע במעסיק או במקום העבודה מכיוון כלשהו, האם הדבר יכלו להוות עילה לפיטורין? היו מקרים של עובדים במגזר הציבורי שפוטרו בעקבות פרסום בפייסבוק כמו לדוגמא עובדים בחברת תקשורת מוכרת שהודיעו על חופשת מחלה ואחר כך העלו תמונות מחוף הים או עובדים במקום ציבורי אחר שפרסמו תמיכה במחבלים וכדומה. אלו פוטרו לאלתר ממקום העבודה. האם זה חוקי?

מה בין לשון הרע לחופש הביטוי?

ישנו הבדל משמעותי לבין פרסום פוסט הנוגע באופן ישיר למקום העבודה כמו לדוגמא פוסט המכפיש את המקום או דן בתנאי השכר, אלו עשויים להיחשב כלשון הרע וכפגיעה במעסיק בגלל הפלטפורמה הרחבה שם מפורסמים הדברים. אלו בהחלט עשויים להוות עילה לפיטורין.

מאידך, כאשר מדובר בפרסום של דעות אישיות פוליטיות או אחרות שאינן עולות בקנה אחד עם הדעה הציבורית הרווחת או דעתו של המעסיק, עדיין לא יכול הדבר להוות עילה מוצדקת לפיטורין בגלל חופש הביטוי, ואל לו למעסיק לפטר את העובד רק משום שהדברים שהעובד פרסם אינם מוצאים חן בעיניו באופן אישי.

מה בין עובד ציבור לבין עובד במגזר הפרטי?

ישנו הבדל גדול בין עובד ציבור לבין עובד במגזר הפרטי. עובד ציבור אמור להתנהג בצורה ההולמת את חוק שירות המדינה. כל התנהגות שאינה הולמת כמו גם כל פרסום של דעות אישיות בנושאים שנויים במחלוקת צפויים להעמיד אותו להליך משמעתי ובעקבות כך גם לפיטורין. זאת בניגוד לעובד במגזר הפרטי אשר הדברים שהוא יפרסם יעוררו הרבה פחות רעש והם גם יהיו הרבה פחות משמעותיים לציבור.

בכל מקרה, אם מצאתם את עצמכם מפוטרים בעקבות פרסום בפייסבוק ואתם חושבים שהדבר פוגע בחופש הביטוי, מומלץ כי תפנו אל משרד עורכי דין  בתחום העבודה והנזיקין. יתכן שפוטרתם שלא כדין ואתם זכאים לפיצוים מוגדלים.