כולם יודעים שכל יולד אוהב עוגות, כמעט בכל טעם. בין אם מדובר בעוגת שוקולד, עוגת דבש ואפילו עוגת גבינה. זה נכון, שעד גיל מסוים ילדים לא יכולים בלי עוגה מתוקה אבל היום ניתן לראות מבוגרים רבים מתענגים על המטעמים המתוקים.

מבוגרים רבים אינם שונים בהרבה מילדים, גם אנחנו (המבוגרים) אוכלים עוגות. ההדבל היחד בנינו מילדים הוא שלמבוגרים יש מודעות מתי להפסיק ואילו לילדים פחות. מתכונים רבים של עוגות מצליחים “לתפוס” מבוגרים וילדים כאחד. אז אילו סוגי עוגות מצליחות לקלוע לקהל המבוגרים וגם לקהל הילדים? במאמר זה אנסה לתת מספר עוגות המתאימות לשניהם.

עוגת שוקולד

העוגה המנצחת ללא ספק היא עוגת השוקלד. רוב האנשים לא מצליחים לעמוד בפיתוי, זוהי עוגה עם מתכון בטוח שכמעט כל אחד ישמח לאכול או לפחות לטעום. עוגת השוקולד היא עוגה קלאסית והיא מתאימה לילדים ולמבוגרים כאחד. המרכיבים העיקריים של עוגת שוקולד הם קמח, דוקולד מריר, ושמנת מתוקה. מפה תהליך ההכנה הוא די פשוט.

עוגת דבש

עוגת הדבש זכתה להצלחה רבה ואנו פוגשים עוגה זו בעיקר בחג ראש השנה, למרות שהעוגה תתאים בכל ימות השנה. עוגת הדבש מתאימה גם היא למבוגרים וילדים כאחד והיא מבטיחה הצלחה מקסימלית. עוגת הדבש נחשבת לעוגה לא כבדה והיא מתאימה בעיקר כקינוח לאחר הארוחה.

עוגת גבינה

עוגת הגבינה מאויינת בגבינה חמצמצה ולכן אם תרצו שילדים יאהבו את עוגת הגבינה שהכנתם עדיף להשתמש בשמנת מתוקה או מרכיבים הממתיקים את העוגה. עוגה זו אינה תמיד מצליחה להיות פופולרית בקרב ילדים ולכן אם הילד שלכם אוהב את עוגת הגבינה שהכנתם לו, אתם בהחלט יכולים להתגאות.

דיברנו מספיק על עוגות, הגיע הזמן לנסות להכין אחת. לפניכם מתכון מדהים של עוגת שוקולד שילדכם ללא ספק יאהבו והכי חשוב, עוגת שוקולד בריאה!

מתכון עוגת שוקולד בריאה – מתאימה לימי הולדת, אירועים, ימי שבת ובכלל לכל יום.

מרכיבי המתכון:
100 גרם של שוקולד מריר.
2 כפיות של שמן קוקוס.
כוס מים.
2 כפיות של סילאן (אנו משתמשים בסילאן במקום סוכר ליצור עוגה בריאה יותר)
2 כוסות של קמח מלא.
4 ביצים בגודל L.
5 כפיות של סוכר חום (לא נשתמש בסוכר לבן).
אבקת אפייה

אופן הכנת העוגה:

  1. מחממים תנור מראש לחום של 180 מעלות.
  2. לוקחים סיר קטן וממסים בתוכו את השוקולד המריר, את השמן ושופכים מים. מרתיחים הכל על אש נמוכה.
  3. לאחר שכל המרכיבים נמסים מוסיפים א הסילאן והסוכר ומערבבים היטב.
  4. לוקחים קערה נפרדת ומערבבים בתוכה את הקמח יחד עם אבקת האפייה.
  5. מקציפים היטב ובחוזקה את החלבונים יחד עם כף סוכר חום.
  6. מוסיפים את החלבונים לתערובת עם הקמח ומערבבים לעיסה אחת אחידה ומכניסים פנימה את החלבונים בצורה של קיפול.
  7. מכניסים הכל לתנור למשך של 50 דקות ומוציאים.

** בודקים אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם ולפי הצבע שלה.

לאחר שהעוגה וכנה ניתן להתחיל לעבוד על הציפוי שלה.

מרכיבים לציפוי שוקולד לעוגה:

50 גרם של שוקולד מריר (לא מומלץ להשתמש בשוקולד אחר)
כף אחת של חמאה
כף אחת של סילאן
3 כפות של מים

אופן הכנת הציפוי:

  1. מכניסים את כל המרכיבים לסיר וממסים על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב.
  2. לאחר שהכל נמס, מקררים את התוכלת.
  3. בשלב זה שופכים את התוכלת על העוגה באופן שווה.

** ניתן לקשט בעזרת סוכריות, תותים, גרגרי שוקולד וכדומה.

שיהיה בתיאבון ובהצלחה