כאשר חשבון בנק מסווג לפתע כ"מוגבל", התגובה הראשונית היא בלבול ואפילו סטרס. זהו מצב המצביע על כך שהבנק הטיל מגבלות על חשבון הבנק, לעתים קרובות עקב בעיות בדגש על צ'קים חוזרים. זהו מצב המתרחש בשל העובדה שלאדם אין מספיק כסף כדי לכסות את הצ'ק שהגיש, מה שמבחינת הבנק מעיד על כך שאתם מוגבלים ביכולתכם לבצע תשלומים כרגע. כתגובה, יחסום את האפשרות לבצע תשלומים באשראי, צ'קים ולעתים גם את המסגרת כולה.

האם אפשר להימנע מלהפוך ללקוח מוגבל?

ראשית נגדיר את המשמעות של חשבון בנק מוגבל. זהו חשבון שהבנק הטמיע עליו חותמת הגבלה והעביר את המידע לבנקים אחרים בישראל, לידיעה. חשבון הבנק יהפוך מוגבל במצב בו 10 צ'קים חוזרים בטווח של 12 חודשים, כאשר בין הצ'ק הראשון והאחרון שהוחזר קיים הפרש של 15 ימים לפחות. החדשות הטובות הן שניתן למנוע את הסיטואציה הזו ולא להפוך ללקוח מוגבל:

  • התנהלות פיננסית חכמה – ככל שתאמצו הרגלים פיננסיים חכמים יותר, כך תתרחקו ממצב שבו אין לכם מספיק כיסוי עבור הצ'ק. הגדירו מצב של התראות מאפליקציית הבנק עבור יתרות נמוכות, צרו תקציבים ועקבו אחר ההוצאות שלכם. אופציה אחרת היא להניח את כרטיס האשראי הרחק מהארנק ולהקפיד להשתמש במזומן.
  • חסכונות – זכרו שהעובר ושב הוא לא הנכס הפיננסי היחיד שלכם. חסכונות, נכסים וכל אלמנט אחר ששווה כסף, הוא חשוב לא פחות. לכן גם אם המשמעות היא יתרה נמוכה בעובר ושב, הקפידו לחסוך ככל האפשר כך שברגע שבו באמת תזדקקו לו, הכסף יהיה שם. מוכן ומזומן להוציא אתכם מהסיטואציה שנקלעתם אליה.

אל תרימו ידיים – הגישו ערעור

גם אם חשבונכם הוגבל, עדיין יש מה לעשות! ברגע שהתקבלה התראה על חשבונות בנק מוגבלים יש לכם 20 ימים להגיש ערעור ולמנוע הפיכתו של החשבון למוגבל באופן סופי. חשוב להיעזר בעורך דין מקצועי המתמחה בהתנהלות מול הבנקים, אשר יוכל לייצג אתכם נאמנה ולהציג סיבה טובה ומשכנעת מספיק לערעור. ככל שתקדימו לעשות זאת ותמנעו כניסתו של החשבון להגבלה, תקבלו זמן נוסף לטפל בכספים ובחובות.