הדבר הראשון שחשוב להבין כתשובה לשאלה של איך להתמודד עם צו הריסה מנהלי זה זה – אל תעשו את זה בעצמכם. יש דברים בחיים האלו שדורשים ייצוג מקצועי, ואפילו אם החוק לא דורש זאת, הרי שטובתכם האישית דורשת זו, כמו גם טובת הפרויקט עצמו, יהיה מה שיהיה.
צו הריסה מנהלי הוא לא עניין של זוטות. מדובר בצו שיכול לשנות לכם לגמרי את החיים, הוראה משפטית שנאכפת לעיתים באופן כמעט אכזרי, לפחות מצד בעל הבית. המדינה לא עושה הנחות, ומבנים ללא היתר או מבנים עם היתר אך עם חריגה מההיתר יכולים להפוך לעיי חורבות במהירות, וחבל. אפשר למנוע זאת, ואנו נסביר כיצד.
איך מסלקים צו הריסה מנהלי:
הדבר החשוב ביותר שכדאי לעשות זה לפנות לאיש מקצוע. ישנם אנשי מקצוע, עורכי דין ומומחים בתחומם אשר משלח ידם הוא בדיוק זה – ליווי אנשים שמתמודדים עם צו הריסה מנהלי (או שיפוטי), כדי לבטל את רוע הגזירה ולאפשר למבנה להשאר עומד על כנו.
בעזרת ליווי משפטי מקיף ואישי, לצד לליווי אדריכלי מקצועי ועתיר ניסיון, ניתן לבנות "קייס" כנגד צו ההריסה, ולהילחם בו עד חורמה. הנתיב הזה דורש ידע רב וניסיון עשיר, אך הוא מוביל בסופו לקבלת היתר בדיעבד, ובכך למנוע את ההריסה שמכתיב הצו שיבוטל.
הדרך כוללת כניסה למו"מ אל מול הרשויות, וביצוע פעולות נבונות ומגובות אשר יובילו את בעלי השררה לבצע שינוי בהחלטת קודמיהם, ולאפשר לפרויקט להמשיך להתקיים.
לקנות זמן ולקנות חופש
צו הריסה הוא כחרב מתהפכת, שעון עצר שרק במהירות לעבר סוף ידוע מראש. מסיבה זו חשוב מאוד לזכור כי שבשביל טיפול בצווי הריסה מנהליים ייצוג מקצועי הוא לא מספיק, אלא דרוש ייצוג מקצועי ומיידי. אל תשתהו, אל תחכו, אל תעצרו לבדוק. את הבדיקה תעשו ישירות מול אנשי המקצוע, כי דברים לוקחים זמן, וכרגע הזמן לא עומד לצידכם.
לפעמים מספיק להתחיל בתהליך כדי לקנות לעצמכם ולמבנה שלכם את הזמן הדרוש כדי לבצע את השינויים הנדרשים ולבנות את התיק בצורה הנכונה וההדוקה מספיק, אשר תוביל לשינוי המיוחל בצו ההריסה המנהלי שרובץ כתפיכם, ויפה שעה אחת קודם.