מתכון מפתיע ואפילו כשר לפסח – עוגת תותים עם קמח תירס

“כל המשפחות המאושרות דומות זו לזו, אך אומללות הן כל אחת על פי דרכה”, היטיב לתאר טולסטוי בפתיחת הספר המיתולוגי “אנה קארנינה”. ואכן, גם כך המשפחה שלי. מאושרת בסך הכול, אבל אומללה בכל הקשור לקולינריה. זה מה שקורה כשאימא היא פולניה על טהרת הסטריאוטיפ שלא מכירה בקיומם של תבלינים או אפילו במינונים נכונים של מלח וסוכר ואבא הוא איש צבא מזה 30 שנים שמבשל את מה שהוא מכיר הכי טוב – אוכל צבאי, עם הרבה שמן וכול המשתמע מכך. בגיל דיי צעיר, לקראת סוף בית ספר יסודי, כבר למדתי לבשל בעצמי, לקחתי את המושכות במטבח ומיניתי את ההורים לסו שפים שכל מה שהם אמורים לעשות זה לקנות את המצרכים ולכל היותר לסייע לי לחתוך או לסדר אותם יפה. על כל שאר הדברים אני ניצחתי באופן מלא. הם מצדם לא התלוננו והאורחים התחילו לבקר אצלנו הרבה יותר בחגים.

העוגה האהובה עליי מכל, שאני תמיד מכינה בפסח, היא עוגת תותים וקצפת. פסח הוא המאני טיים של התותים, שהמחירים שלהם ממש נמוכים, רגע לפני שהם נעלמים מן המדפים ומפנים את מקומם לטובת פירות הקיץ. וחוץ מזה, אם אין קמח נאכל עוגות, לא?
אז הנה המתכון שלי, שהוא אגב גם ממש קל להכנה.

מה צריך?

קודם כל, בשביל העוגה עצמה:

6 ביצים

2 כוסות סוכר

כוס קמח תירס של סוגת

1/2 כוסות שמן

כפית מלח

שקית של סוכר וניל

שקית של אבקת אפייה

בשביל המילוי:

שקית להכנת פודינג וניל

כפית של תמצית וניל

4 כפות סוכר

3 מכלי שמנת מתוקת

תותים, הרבה תותים! כמה שיותר!

 

 

איך מכינים?

  1. מקציפים את הביצים והסוכר ביחד, רצוי במיקסר, עד שהעניינים נראים בהירים, משהו כמו 5 דקות. אחר כך זורקים פנימה את כל שאר המרכיבים וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה כזאת.
  2. בשלב הבא שופכים את הבלילה לתוך תכנית מתפרקת שיש עליה נייר אפייה ששימנתם מראש. עכשיו אופים בתנור שכבר חומם לחום של 180 מעלות. אופים את העוגה במשך שעה. רצוי אחרי כ-20 דקות לכסות בנייר אפייה כדי שלא תקבלו עוגה שחומה בטעות. אחרי האפייה מצננים ועוברים לחלק הכי כיפי…
  3. שמנת מתוקה, פודינג, סוכר ותמצית וניל – את הכול מקציפים ביחד! מותר לדחוף מדי פעם אצבע לטעום, אבל היי, להשאיר משהו לעוגה…
  4. ועכשיו כמעט סיימנו: עושים חתך לרוחב העוגה וממלאים בפנים קצפת. סוגרים את העוגה ואת שאר הקצפת מורחים למעלה, ומסביב, שתתקבל מראה של פסגת קצפת מושלגת ומתוקה. לסיום, מקשטים איך שבא לכם עם התותים. אני אוהבת לסדר אותם במעגלים של תותים למעלה, אבל אתם יכולים כמובן לסדר בכל צורה אחרת.

בתיאבון!

לעוד מתכונים מפתיעים היכנסו לאתר סוגת