כאשר הופיעו לראשונה אפליקציות בעולמנו, בעשור הראשון של שנות האלפיים, הן היו נראות לנו כמו עולם קסום, כל אפליקציה פתחה לנו שער לעולם מיוחד והכל בהחלקה אחת של כף היד על גבי מסך מגע, הכל היה צבעוני, מהיר ומרשים.
באופן טבעי התחום של פיתוח אפליקציות השתכלל עם הזמן. בין אם זה בגלל שחברות אשר פיתחו אפליקציות חיפשו כל הזמן לאתגר את עצמן וחיפשו דרכים לשפר את התחום ובין אם זה בגלל שהדרישה בשוק היתה שונה, כלומר כל הזמן חיפשו אפליקציות אחרות, חדשות, אפקטיביות יותר.
דוגמא טובה לכך יכולנו לראות כאשר חברות פיתוח אפליקציות מובייל, החלו לפעול בכל מה שקשור בפיתוח אפליקציות המשלבות זיהוי קולי. מדובר על אפליקציות אשר יש צורך במספר מנגנוני אבטחה על מנת שיהיה ניתן להיכנס אליה או אפליקציות אחרות, כפי שמיד נראה אשר פועלות על פי זיהוי קולי.
כל הרעיון של פיתוח אפליקציות לאייפון או אנדרואיד עבר עם השנים שינוי, כתוצאה מהכרה שאותן אפליקציות מהוות בסיס עבור אנשים אשר מחפשים דרכים לפרוץ דרך אפליקציות על מנת למשוך מידע מהן על משתמשים אחרים, בין אם זה מידע אישי או אחר. לכן החברות שאחראיות על פיתוח אפליקציות מנסות לייצר כמה שיותר מנגנוני אבטחה, כך שיהיה קשה מאוד לפרוץ לתוכן. זיהוי קולי, זו דרך טובה לייצר אבטחה שכזו.
הרעיון של אפליקציות זיהוי קולי
כל הרעיון של זיהוי קולי מבוסס על כך, שלהבדיל מסממנים אחרים כמו סיסמאות, הרי שזיהוי קולי לא ניתן לגנוב וגם אם כן, אז הדרך לכך מאוד קשה ומסובכת, לכן הרבה פעמים עדיף שזה יהיה מנגנון ההגנה ולא סממנים אחרים שהם הרבה יותר פשוטים לגניבה ולפריצה.
אפשר להשתמש בזיהוי קולי באופן הבא, אם רוצים לפתוח אפליקציה אז יש צורך להגיד את השם או מספר מסוים בקול, ואז האפליקציה נפתחת, אפשר להשתמש בזיהוי קולי גם לצורך משחקים מסוימים ולא רק לצורך פתיחת אפליקציה מטעמי אבטחה.
בפלאפונים רבים יש אפשרות לזיהוי קולי כשאנחנו רוצים לדבר עם מישהו, הרעיון הוא במקום לחפש את המספר שלו, אנחנו אומרים את השם שלו בקול והטלפון מבצע את החיוג עבורנו. זה טוב בעיקר עבור אנשים שנוהגים לשוחח בפלאפון בזמן נהיגה, כך הם לא צריכים להתעסק עם המכשיר בזמן הנהיגה.
חברות פיתוח אפליקציות יוצרות מערך מיוחד שמאפשר למכשיר שלנו לזהות את הקול שלנו. לשם כך, אנחנו צריכים להקליט את הקול שלנו על מנת שהמכשיר יהיה מסוגל לזהות אותו. עכשיו, באופן עקרוני, ניתן תמיד לבצע פריצה ולשנות את הקוד של המכשיר או להקליט את הקול שלנו כך שהוא יפתח את האפליקציה, אבל הסיכוי לעשות את זה בצורה מושלמת הוא הרבה יותר נמוך מאשר הסיכוי לגלות את הסיסמא שלנו.