בקרייזלר מגדירים את CHRYSLER 300 כדגם חדש לחלוטין, אולם הדמיון לדגם הקדום בולט וברור. השינויים החיצוניים אינם משמעותיים וההתמקדות בעיצוב הייתה בעידון ועיגול המתאר הריבועי של הדור הקודם, לטובת שיפור האווירודינאמיות. יתר על כן, השמשות גדלות יותר, קורות הצד עבות פחות וכן תא המטען נמוך יותר, בכדי לפתור את סוגיית הראוּת של הרכב
שינוי דרמטי יותר ניתן למצוא בתא הנוסעים: בחברה מבטיחים כי CHRYSLER 300 תציג שיפור משמעותי באיכות ההרכבה והחומרים, וכי הגרסאות כולן יצוידו במערכת מולטימדיה הכוללות מסך מגע, שידע לשלוט על ממשק Uconnect הכולל ניווט לווייני, רדיו-אינטרנט ובקרת אקלים מפוצלת.
הבדלים בין דגם זה לקודם
הפלטפורמה היסודית נותרה זהה לדגם שהוחלף, עם בסיסי גלגלים ענקי (305 ס"מ), אולם נעשה שיפור מקיף בבידוד רעשים ובגיאומטריית המתלים. היצע המנועים יגלול מנוע 3.6 ליטר חדשני, עם תזמון משתנה ו-24 שסתומים, המספק 36 קג"מ ו-290 כ"ס. בארה"ב גם אופציית ה-V8 זמינה.
עיצוב ונוכחות
CHRYSLER 300 היא מכונית מרשימה עם נוכחות רבה. העיצוב (המזכיר את זה של הדור הקודם) כוחני ונאה, המותיר רושם רב.
מטען ותא נוסעים
חדל פלסטיק חלול וקשיח כמו באמריקאיות מפעם – במקום זאת ישנו עץ ועור: תחושת פרימיום של ממש; רשימת האבזר ארכה למדי. המרווח מספיק לכל היושבים על ציודם ותא המטען מעולה.
ביצועים ומנוע
המנוע עובד מעולה ואוהב סל"ד גבוה – מייצר קצב טוב בקלות. המנוע משודך לתיבת 8-הילוכים שעושה עבודה טובה, תוך שהיא תורמת לצריכה דלק יפה יחסית למכונית במשקל ובמימדים שכאלה. תגובת הגיר טובה בגדול, אולם ריבוי ההילוכים מרתיע מעט תפעול ידני, ולעיתים בלחיצת קיק מורגש השהיה קצרצרה, כנראה לחישוב ההילוך המתאים, אך לאחר רגע הרכב לומד לשעוט קדימה בתאוצה – תחושה ממכרת.
התנהגות ונוחות
CHRYSLER 300 בנויה לשיוט, תוך שהיא מבודדת את הנוסעים ממכשולי הדרך ומרעשי הכביש. מימדיה עשויים להכשיל בכבישים מעוקלים – בהחלט לא המקום האידיאלי עבורה, זאת על אף שרמת האחיזה גבוהה למדי. מבחינת תמורה למחיר, הרי שמדובר באחת התמורות היות טובות לכסף בעבורו היא נקנית.
דברי סיכום
מכונית אמריקאית בעלת נוכחות בולטת ומרשימה ויומרות אירופאיות; מאורכת וגם מאובזרת ברמה גבוהה. מחד, אין מדובר על מכונית אירופאית, כפי שהובטח, והיא אינה מהווה איום על מתחרות הפרימיום הגרמניות, גם לא בסעיף הדינאמי. מאידך, עבור אלו החובבים את הפוזה ואבזור רב עושה לו טוב, יוכל, תמורת 300,000 ₪, לקבל תמורה שווה לכסף, מבלי שיהיה עליו להתפשר על סעיפים כגן – דינאמיות, איכות חומרים או נוחות. השיפור הדרמטי הניכר בסעיף ההתנהגות אינו כולל פשרה בסעיף הנוחות, מה שמאפשר את הקביעה כי CHRYSLER 300 מעניקה רמת נוחות מעולה בכל פרמטר – מרשים אף יותר לנוכח מבנה החישוקים הגדולים עליהם היא יושבת.