טינטון – מה זה, מי נפגע ממנו ,דרכי טיפול קונבנציונליות

לא מעט ישראלים נאלצים להתמודד עם תופעה שנקראת טינטון בלי שהם יודעים מה זה וכיצד הם הם יכולים לפתור אותה. בעיה זו מקורה בשמיעת צליל שלא נובע ממקור חיצוני אלא מדובר בצליל שמופיע מתוך הגוף פנימה כשלרוב מדובר למעשה ב"אשליה שמיעתית", למעשה, במצב בו אין באמת צליל אך כן שומעים אותו.

הצליל המדובר יכול להיות זמזום, צרצור, צפצוף ועוד מגוון צלילים אשר נשמעים באופן מעומם וחלש יחסית, אך מאחר והם נשמעים והם לא חדלים להופיע, הם יכולים לגרום אי נוחות רבה ולהשפיע על כל מהלך היום ואף להכניס למצב של מתחים, חרדות ותופעות נפשיות אחרות. חשוב לציין שמצב של טינטון יכול להימשך מעבר לשעות היום גם אל תוך הלילה ולא פעם אנשים אשר מתמודדים דיכאון וחרדות, נאלצים להתמודד איתו ביתר שאת.

מה גורם לטינטון

כאמור יש מספר דברים שיכולים לגרום לטינטון, בין היתר ומדובר בלקות שמיעה אשר מביאה לידי כך שהגוף משדר רעשים פנימיים אשר רק אנחנו שומעים או כתוצאה ממחלות אוזניים תקופתיות. סיבה אחרת לטינטון הן חבלות ראש או צוואר אשר גורמות לכך. התופעה מוכרת גם בקרב מי שנוטל תרופות מסוימות אשר בין תופעות הלוואי שלהן אפשר למצוא גם טינטון.

כיצד מטפלים בטינטון

על מנת לפתור מצבים של טינטון יש לנקוט במספר צעדים. יש לפנות אל רופא א.א.ג, על מנת לבחון האם מדובר בבעיה כולל מחלה באוזן החיצונית או הפנימית, כמו כן, יש לעבור בדיקות על מנת לבחון האם מדובר בבעיות שקשורות לכלי הדם, כשבין היתר יתכן ומדובר בבעיה שנגרמת כתוצאה מגידול באותם כלי דם אשר נמצאים באוזן.

מלבד העובדה שצריך לפנות אל רופא מומחה בשביל לפתור את הבעיה, הרי שיש מספר הליכי טיפול שמאפשרים להתמודד איתה. יש להדגיש שמדובר בתהליכים חדשים יחסית, מאחר ובמשך שנים רבות לא היתה לרפואה תשובה כיצד להתמודד עם בעיה זו.

הטיפול הנפוץ ביותר נקרא המודל הנוירופיזיולוגי והוא מתייחס להתניות שגורמות לצלילים אלו להופיע. בין היתר המודל מתעסק בגירוי שמיעתי באמצעים מגוונים אשר מאפשרים תיקון בליקויי שמיעה שגורמים לטינטון ולרגישות לרעשים שונים. חלק אחר במודל מתייחס למוטיבים התנהגותיים, והם מתבצעים בעזרתו של פסיכולוג. על פי חלק זה, יש ללמוד לחיות עם התופעה ולא להילחם בה. בדרך כלל חלק זה מלווה בטיפול פסיכולוגי ארוך נטול תרופות.

אפשרויות אחרות לטיפול הן טיפול קבוצתי וטיפול כוללני שמכיל את כל האספקטים של הרפואה במסגרת טיפול זה. יש מטפלים רבים אשר סבורים שאל תוך טיפול יש להכניס גם אלמנטים פסיכו-תרפיים כולל תרופות, כן אלמנטים מתוך הרפואה הלא קונבנציונאלית, וכן שינוי בהרגלי התזונה מתוך הנחה שצריכת מזון בריא תביא להקטנת ההשפעה של התופעה.